
Jídelní listek na celý týden
–
15. 12. 201916. 12. 2019
–
22. 12. 201923. 12. 2019
–
29. 12. 201930. 12. 2019
–
05. 01. 202006. 01. 2020
–
12. 01. 2020
Menu pro tento týden není k dispozici.
Jídelní lístek na celý týden ve formátu PDF
Manažer restaurace
Dana Čápová
T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E:
provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com
Provozní doba
Naše recepty a zajímavosti
Uzený hovězí jazyk s karotkovo-bramborovou kaší, strouhaný křen s jablky

Zimní chutě
4 porce
Suroviny:
Uzený hovězí jazyk 800g
Brambory 900g
Mrkev 300g
Máslo 4 lžíce
Smetana 100ml
Jablka 200g
Křen 100g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Bobkový list
Nové koření
Sůl
Pepř
Příprava:
Hovězí jazyk důkladně omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme cibuli, česnek, nové koření, pepř a bobkový list. Jazyk vaříme na mírném ohni doměkka. Když je maso měkké, zchladíme ho pod studenou tekoucí vodou, sloupneme z kůže a nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme doměkka, přidáme uvařenou a rozmixovanou mrkev, máslo, šlehačku, sůl a vyšleháme dohladka. Jablka a křen očistíme a nastrouháme najemno. Smícháme se solí.