Akce

Benefice Řeka přání

reka-prani-2018_banner_653x241-jpg_16-11-2018_10-00-54.jpg
Dne 22. 11. od 17:00 Sodexo opět podpoří neziskovou organizaci Letní dům na světelném happeningu.
Srdečně Vás zveme na světelný happening Řeka přání, který proběhne dne 22.11.2018 od 17:00 za účasti známých hereckých osobností na nábřeží Vltavy u Mánesova mostu na Malé Straně.

Bez přidaného lepku

vystrizek1-jpg_06-12-2017_09-55-07.jpg
Bez přidaného lepku

Vážení zákazníci,
vzhledem k tomu, že v našem výrobním provozu jsou zpracovány i suroviny, které lepek obsahují, nelze stopy těchto přísad s jistotou vyloučit.

 

Ideální spojení

coca-cola-jpg_20-03-2017_11-43-33.jpg
Coca - Cola 330 ml ke každému hlavnímu menu

Ke každému hlavnímu menu si nyní můžete přikoupit za zvýhodněnou cenu nápoj Coca - Cola 330ml. Jen za 12 Kč!

Z lásky k české kuchyni

12_sx_zlkck_infoznaceni_400x300-jpg_31-07-2015_13-56-07.jpg
Poctivá česká kuchyně je pro nás prioritou!
Koncept Z lásky k české kuchyni ctí: tradiční české receptury, poctivé vaření od základu a ruční zpracování, kuchaře odborníky na českou gastronomii, důraz na čerstvé a kvalitní suroviny s českým původem.


Jídelní lístek

Dnešní nabídka jídelního lístku: Neděle 18. 11. 2018

Jídelní lístek na celý týden zde
Sdělte nám, prosím, z jakého důvodu vám váš zkonzumovaný pokrm nechutnal.
Děkujeme!

Pokud chcete, můžete ke svému hodnocení přidat i komentář.
Děkujeme!

Dnešní nabídka jídelního lístku není dostupná.

Legenda:
 
  • Alergenní a nesnášenlivé látky dle nařízení EU č. 1169 / 2011
 

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Podzimní quiche s hruškami, sýrem a vlašskými ořechy

mnamka-jpg_26-09-2018_11-12-14.jpg

Ten si zamilujete!

Těsto:

100g máslo

175g hladká mouka

1 žloutek

20 ml studená voda

Náplň:

3 ks        větší hrušky, nakrájené na malé kostičky

1 pl        másla

1 pl        cukru

1 ks        malá cibule

špetka  tymiánu

25 g       vlašských ořechů

2 ks        vejce + 1 žloutek

110g      sýru s modrou plísní

400ml    šlehačky

 

Postup: Troubu si předehřejte na 200°C. Na těsto smíchejte mouku a máslo, vznikne Vám drobenka. Přidejte žloutek, sůl a 10 ml studené vody a zpracujte v hladké těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte více vody a nechte ho v lednici čtvrt hodiny odpočinout. Těsto vyjměte z lednice a rozválejte na slabý plát o velikosti pečící formy (mívají kolem 30 cm). Formu si vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem a opatrně přesuňte plát do formy. Okraje by měly  půl cm přesahovat. Dno několikrát propíchtěne vidličkou, vyložte pečícím papírem, nasypte 500 čočky nebo hrachu, abyste těsto zatížili a nenafouklo se. Pečte 20 minut, poté vyndejte z trouby, vysypte luštěniny /můžete si je uschovat na příští pečení/ a pečte nezakryté ještě 5 minut. Teplotu v troubě snižte na 150°C

Mezitím si připravte náplň:

Cibuli nakrájejte nahrubo a na slabém plameni nechte zesklovatět. Přidejte máslo a cukr a míchejte, dokud se suroviny nespojí. Přidejte hrušky a duste 4-5 minut do poloměkka.

Směs přesypte do připraveného korpusu. V míse prošlehejte smetanu s vejci, žloutkem a kořením a zalijte tím hruškovou směs. Připravený koláč posypte rozdrobeným sýrem a sekanými vlašskými ořechy. Pečte 40 minut, nebo dokud náplň neztuhne. Můžete podávat teplý, nebo studený, s listovým salátem. Dobrou chuť!