Z lásky k české kuchyni

Poctivá česká kuchyně je pro nás prioritou!

12_sx_zlkck_infoznaceni_400x300-jpg_31-07-2015_13-56-07.jpg Poctivá česká kuchyně je zcela zásadní pro velkou část klientů a zákazníků a její kvalita často rozhoduje při výběru poskytovatele stravovacích služeb, proto je v Sodexo naší prioritou. Koncept Z lásky k české kuchyni ctí: tradiční české receptury, poctivé vaření od základu a ruční zpracování, kuchaře odborníky na českou gastronomii, důraz na čerstvé a kvalitní suroviny s českým původem. U nás nenajdete: bujóny s glutamátem, houskové knedlíky bez mléka, droždí a vajec, mražené hovězí a vepřové maso, dovážené hovězí a vepřové maso.

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Jehněčí kýta na víně s celerovou kaší

thumb_1396_article_image_gridone-jpg_15-04-2019_14-25-29.jpg

Hezké Velikonoce

Suroviny:
1kg jehněčí kýta
300ml červené víno
5ks malých cibulek nebo šalotek
6 stroužků česneku
4 mrkve
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
3 snítky tymián
3pl olivový olej
0,8 kg brambor
0,3kg celeru
0,5l mléko
0,1kg máslo Sůl 

Postup: Cibuli a česnek a mrkev očistěte a nakrájejte najemno, mrkev nahrubo. Kýtu zbavíme blan a svážeme provázkem, aby nám při pečení držela tvar. Troubu předehřejte na 160°C. V litinovém či jiném hrnci vhodným na plotnu i do trouby rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Maso vyjměte z hrnce, do výpeku přidejte nakrájenou zeleninu a chvíli restujte. Když mrkev zezlátne, přidejte plechovku rajčat, 3dcl červeného vína, tymián, trošku soli a prohřejte. Jakmile směs začne mírně bublat, vraťte do hrnce maso, lehce posolte, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Pečte 2,5-3 hodiny, nezapomeňte maso obracet a podlévat. Když je maso měkké a jde lehce od kosti, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut bez poklice, aby maso získalo křupavou kůrku. Ochutnejte omáčku a v případě potřeby dochuťte. Mezitím oloupejte brambory i celer, nakrájejte na kostičky a společně vařte v osolené vodě doměkka. Brambory s celerem sceďte, přidejte horké mléko dle potřeby a máslo. Rozmixujte dohladka.

Dobrou chuť!