Z lásky k české kuchyni

Poctivá česká kuchyně je pro nás prioritou!

12_sx_zlkck_infoznaceni_400x300-jpg_31-07-2015_13-56-07.jpg Poctivá česká kuchyně je zcela zásadní pro velkou část klientů a zákazníků a její kvalita často rozhoduje při výběru poskytovatele stravovacích služeb, proto je v Sodexo naší prioritou. Koncept Z lásky k české kuchyni ctí: tradiční české receptury, poctivé vaření od základu a ruční zpracování, kuchaře odborníky na českou gastronomii, důraz na čerstvé a kvalitní suroviny s českým původem. U nás nenajdete: bujóny s glutamátem, houskové knedlíky bez mléka, droždí a vajec, mražené hovězí a vepřové maso, dovážené hovězí a vepřové maso.

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Brusinková panna cotta s karamelizovanou hruškou

recept1790-jpg_22-10-2019_11-27-22.jpg

Zimní chutě

4 porce

Suroviny:
Smetana na šlehání 0,5 l         
Želatina v plátcích 1 bal. (10g)
Cukr 4 lžíce
Hrušky 2 ks
Máslo 2 lžíce
Brusinkový kompot 4 lžíce
Vanilkový lusk
Máta  

Postup:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Dvě třetiny šlehačky smícháme s polovinou cukru a zahřejeme těsně pod bod varu. Želatinu důkladně vyždímáme a necháme rozpustit v teplé šlehačce. Zbývající smetanu vyšleháme do polotuha a smícháme s teplou směsí. Smetanu nalijeme do formiček a necháme v lednici zatuhnout. Máslo rozpustíme spolu s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme očištěné a pokrájené hrušky a důkladně je obalíme v karamelu. Panna cottu zdobíme brusinkovým kompotem a karamelizovanou hruškou.