Jídelní listek na celý týden


Sdělte nám, prosím, z jakého důvodu vám váš zkonzumovaný pokrm nechutnal.
Děkujeme!

Pokud chcete, můžete ke svému hodnocení přidat i komentář.
Děkujeme!

Menu pro tento týden není k dispozici.

Jídelní lístek na celý týden ve formátu PDF


Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Jehněčí kýta na víně s celerovou kaší

thumb_1396_article_image_gridone-jpg_15-04-2019_14-25-29.jpg

Hezké Velikonoce

Suroviny:
1kg jehněčí kýta
300ml červené víno
5ks malých cibulek nebo šalotek
6 stroužků česneku
4 mrkve
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
3 snítky tymián
3pl olivový olej
0,8 kg brambor
0,3kg celeru
0,5l mléko
0,1kg máslo Sůl 

Postup: Cibuli a česnek a mrkev očistěte a nakrájejte najemno, mrkev nahrubo. Kýtu zbavíme blan a svážeme provázkem, aby nám při pečení držela tvar. Troubu předehřejte na 160°C. V litinovém či jiném hrnci vhodným na plotnu i do trouby rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Maso vyjměte z hrnce, do výpeku přidejte nakrájenou zeleninu a chvíli restujte. Když mrkev zezlátne, přidejte plechovku rajčat, 3dcl červeného vína, tymián, trošku soli a prohřejte. Jakmile směs začne mírně bublat, vraťte do hrnce maso, lehce posolte, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Pečte 2,5-3 hodiny, nezapomeňte maso obracet a podlévat. Když je maso měkké a jde lehce od kosti, zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě 15 minut bez poklice, aby maso získalo křupavou kůrku. Ochutnejte omáčku a v případě potřeby dochuťte. Mezitím oloupejte brambory i celer, nakrájejte na kostičky a společně vařte v osolené vodě doměkka. Brambory s celerem sceďte, přidejte horké mléko dle potřeby a máslo. Rozmixujte dohladka.

Dobrou chuť!