Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Losos grilovaný v papilotě

cervenec-jpg_15-04-2019_16-15-34.jpg

Pro letní dny

Suroviny:
4 filety losos bez kůže
1 cuketa
4 větvičky cherry rajčátek
150g zelených fazolek, očištěných
1 červená cibule na klínky 
1 jarní cibulka na špalíčky
1 citron na plátky
Olivový olej
Čerstvý tymián
Čerstvá petrželka
Čerstvý estragon
Sůl
Pepř

Postup:
Troubu předehřejte na 210°C. Porce lososa osolte a opepřete. Na velké čtverce pečícího papíru rozdělte zeleninu, osolte ji, doprostřed vždy usaďte plátek lososa. Na něj položte plátek citronu a bylinky a zakápněte olivovým olejem. Balíčky uzavřete, aby dobře těsnily. Přesuňte je na plech a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 15-20 minut. Podávejte v papíru, s čerstvým chlebem nebo opečenými brambory.

Dobrou chuť!