Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Topinamburový krém s křupavou zeleninou

1234_18_1421150821-jpg_02-09-2016_09-19-14.jpg

pro zahřátí v chladných dnech

Suroviny:
100g másla + 20g na dokončení
400g oloupaných a nakrájených topinamburů
100g oloupané a najemno nakrájené cibule
3 snítky tymiánu
1l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 větší oloupaná a nakrájená brambora
300ml šlehačky
Sůl
Pepř  
100g očištěná, na kostičky nakrájená mrkev
100g   očištěná, na kostičky nakrájená petržel
100g očištěný, na kostičky nakrájený celer
50ml máslo  

Postup: V hrnci rozehřejte polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem.

Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka.

Přeceďte přes cedník a dochuťte solí a pepřem. Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!