Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Brusinková panna cotta s karamelizovanou hruškou

recept1790-jpg_22-10-2019_11-27-22.jpg

Zimní chutě

4 porce

Suroviny:
Smetana na šlehání 0,5 l         
Želatina v plátcích 1 bal. (10g)
Cukr 4 lžíce
Hrušky 2 ks
Máslo 2 lžíce
Brusinkový kompot 4 lžíce
Vanilkový lusk
Máta  

Postup:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 5 minut nabobtnat. Dvě třetiny šlehačky smícháme s polovinou cukru a zahřejeme těsně pod bod varu. Želatinu důkladně vyždímáme a necháme rozpustit v teplé šlehačce. Zbývající smetanu vyšleháme do polotuha a smícháme s teplou směsí. Smetanu nalijeme do formiček a necháme v lednici zatuhnout. Máslo rozpustíme spolu s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme očištěné a pokrájené hrušky a důkladně je obalíme v karamelu. Panna cottu zdobíme brusinkovým kompotem a karamelizovanou hruškou.