Detail novinky

Z lásky k české kuchyni

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg

Něco málo o glutamátech:

Pro svou výraznou chuť bývá glutamát sodný často používán jako dochucovadlo, čímž ale potlačuje přirozenou chuť pokrmů. Zároveň některými zdroji bývá označován za rizikový faktor při různých onemocněních, jako je migréna, zvýšení krevní tlaku, onemocnění centrální nervové soustavy či tzv. glutamátová intolerance. jedna porce polévky ze sáčku může obsahovat až 1,5g glutamátu. O rizicích se poraďte se svým lékařem.

Neváhejte a přijďte si pochutnat na polévce bez přidaných glutamátů!

Přílohy k novince

Novinky

Zákaznická linka

obalka-jpg_15-05-2014_16-24-04.jpg
Využijte komunikační knihu a sdělte nám svůj názor.

Polévky bez přidaného glutamátu

pixmac000013365633-jpg_20-03-2012_09-47-19.jpg
Sodexo nabízí polévky bez přidaných glutamátů.

Kontakty a provozní doba

Manažer restaurace

Dana Čápová

T: +420 494 623 416, +420 723 487 421
E: provoz.dobruska.fms.cz@sodexo.com

Provozní doba

Naše recepty a zajímavosti

Tradiční Kanadské poutine s restovanou cibulkou

potine1-jpg_10-12-2019_16-12-05.jpg

Zažij Kanadu

4 porce

8 velkých brambor (typ A)
2 balení sýru parenica
300ml hovězího vývaru
300ml kuřecího vývaru
2 čl bramborového škrobu
200g uzeného vepřového boku
1 pl hladké mouky
2 pl       
másla 2           
Stroužky česneku              
Sůl              
Pepř              
Olej na smažení  


Postup

Brambory důkladně omyjte, a i se slupkou nakrájejte na hranolky široké asi 1,5x1,5cm. Špalíčky propláchněte ve studené vodě a poté je v čisté vodě nechte odstát. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a na středním ohni opékáme do zezlátnutí. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme kuřecím a hovězím vývarem a metličkou vymícháme dohladka. Jakmile se omáčka provaří, přidejte bramborový škrob rozmíchaný ve studené vodě a znovu přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem. Na jiné pánvi orestujte dokřupava uzený bok nakrájený na kostičky. Brambory slijte a důkladně osušte. Smažte je v rozpáleném oleji, nejlépe nadvakrát. Zajistíte tak jejich křupavost. Hranolky servírujte na talíř, zalijte omáčkou, posypejte křupavou slaninou a kousky sýra. Dobrou chuť.